Svensk sjuksköterskeförening | Press
Svensk sjukvård behöver omvårdnad - Plåster

Svensk sjukvård
behöver omvårdnad

Omvårdnadspodden – Röster från sjuksköterskor och andra

Svensk sjuksköterskeförenings podd: Omvårdnadspodden – röster från sjuksköterskor och andra
2019-01-24

I dag den 24 januari är det premiär för Svensk sjuksköterskeförenings podd “Omvårdnadspodden – röster från sjuksköterskor och andra”. Omvårdnadspodden leds av Stina Oscarsson samhällsdebattör, regissör, författare och allmänhetens representant i sjuksköterskornas etiska råd.

I podden fördjupar Stina Oscarsson tillsammans med gästerna frågeställningar som sjuksköterskor möter i vårdens vardag. Tanken är att låta frågor som är centrala inom omvårdnad speglas och fördjupas genom möten med människor från andra delar av samhället.

I premiäravsnittet är temat rättvisa och medverkande är Anne Ramberg, generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund och Henrik Eriksson, professor i omvårdnad vid Röda Korsets högskola.  Lyssna på vad de har att säga om vad de anser är en rättvis vård och vilka som ska få ta del av vården. Varje avsnitt är 30-45 minuter långt.

Avsnitt 1 – Rättvisa 

Poddavsnittens innehåll kommer att följa föreningens fyra pelare: etik, forskning, kvalitet och utbildningsfrågor. Först ut är etik. Sjuksköterskornas etiska råd har i samarbete med en redaktion planerat för vårens avsnitt med etik som ledord. Sjuksköterskornas etiska råd har i samarbete med en redaktion planerat för vårens avsnitt med etik som ledord.

Kontakt:
Inger Torpenberg
Svensk sjuksköterskeförening
Sakkunnig i etik och folkhälsa
08-412 24 12
inger.torpenberg@swenurse.se

Omvårdnad.se
Kampanjansvarig: Jon Landquist
Ordförande: Ami Hommel

Svensk sjuksköterskeförening
Baldersgatan 1
114 27 Stockholm
Organisationsnummer 802002- 9842

Integritetspolicy
Policy för cookies & tracking

Sprid ordet!
Som sjuksköterska kan du dela ut informationsmaterial där du jobbar eller studerar, vara med och diskutera omvårdnadsfrågor på informationsturnén, uppvakta dina lokala politiker… Klicka här och anmäl ditt intresse genom att mejla namn och kontaktuppgifter så får du mer information längre fram. Var med och bli en del av vårdens viktigaste fråga!

”Svensk sjukvård behöver omvårdnad” är en kommunikationsinsats på initiativ av Svensk sjuksköterskeförening, en ideell professionsförening som företräder kunskapsområdet omvårdnad och främjar forskning, etik, utbildning och kvalitet inom vård och omsorg

Är du sjuksköterska och inte redan medlem i Svensk sjuksköterskeförening? Skicka ett mejl till info@swenurse.se eller besök www.swenurse.se.

Svensk Sjuksköterskeförening Logotyp