Svensk sjuksköterskeförening | Press
Svensk sjukvård behöver omvårdnad - Plåster

Svensk sjukvård
behöver omvårdnad

Svensk sjukvård behöver omvårdnad besöker Malmö

Ami Hommel, ordförande i Svensk sjuksköterskeförening (till vänster i bild) på besök i Malmö med kampanjen Svensk sjukvård behöver omvårdnad.
2018-04-11

Malmö bjöd på strålande solsken på när vi inledde turnén runt om i landet för att träffa sjuksköterskor, nyfiken allmänhet och samtala med politiker för att få dem att förstå vad god omvårdnad är och kan göra för svensk sjukvård. På plats fanns ett flertal sjuksköterskor däribland Svensk sjuksköterskeförenings ordförande Ami Hommel och Anna Forsberg, styrelseledamot i Svensk sjuksköterskeförening.

Lokala sjuksköterskor spred budskapet

Med hjälp av sjuksköterskor med lokalförankring och en viljestark ordförande – Ami Hommel, fick vi en bra parkering i närheten av Malmö universitet vid sjukhuset där många sjuksköterskor passerar. Även när det gällde att sprida kampanjens budskap var lokalt förankrade sjuksköterskor motorn. De delade ut vår tidning och vårt kampanjmaterial till många av klinikerna. Vilket ledde till många tidningar och plåster blev kvar i Malmö. Det är vi glada för.

Dagen bjöd på många bra samtal om omvårdnad med besökare, sjuksköterskor och politiker i ett blåsigt Malmö. Ett sjuksköterskechefsnätverk hade på fått information om att husvagnen var på besök och flera i nätverket kom förbi under dagen.

Ami Hommel, ordförande i Svensk sjuksköterskeförening (till vänster i bild) på besök i Malmö med HR-direktören Karin Melander.

Inbjudna gäster för samtal om omvårdnad

Vi hade inbokade möten för att bland annat berätta om våra krav och förslag, och sjuksköterskans betydelse för god omvårdnad. HR-direktören Karin Melander hade ett långt samtal med Ami Hommel bland annat om Magnetmodellen och ledarskap för omvårdnad.

Anna Forsberg hade positiva möten med Carina Nilsson (S) kommunalråd, med området hälsa, vård och omsorg och även med Joakim Sandell (S) regionråd, ordförande sjukvårdsnämnden SUS tillsammans med Jesper Petersen.

Omvårdnad.se
Kampanjansvarig: Jon Landquist
Ordförande: Ami Hommel

Svensk sjuksköterskeförening
Baldersgatan 1
114 27 Stockholm
Organisationsnummer 802002- 9842

Integritetspolicy
Policy för cookies & tracking

Sprid ordet!
Som sjuksköterska kan du dela ut informationsmaterial där du jobbar eller studerar, vara med och diskutera omvårdnadsfrågor på informationsturnén, uppvakta dina lokala politiker… Klicka här och anmäl ditt intresse genom att mejla namn och kontaktuppgifter så får du mer information längre fram. Var med och bli en del av vårdens viktigaste fråga!

”Svensk sjukvård behöver omvårdnad” är en kommunikationsinsats på initiativ av Svensk sjuksköterskeförening, en ideell professionsförening som företräder kunskapsområdet omvårdnad och främjar forskning, etik, utbildning och kvalitet inom vård och omsorg

Är du sjuksköterska och inte redan medlem i Svensk sjuksköterskeförening? Skicka ett mejl till info@swenurse.se eller besök www.swenurse.se.

Svensk Sjuksköterskeförening Logotyp